O putovní pohár DDM 2010/11

13.05.2011 09:37

  Do boje „O putovní pohár“ se zapojilo celkem 31 dětí. Z nich bylo 6 registrovaných hráčů Makkabi Boskovice, 4 hráči ŠK Jevíčko a 8 hráčů ŠK Kunštát. Všech sedm šachových turnajů odehrála dvojice Lukáš Osouch a Mikuláš Žédek. Aspoň čtyř turnajů se zúčastnilo 10 hráčů. Celkem 11 hráčů spadalo do mladší kategorie (I. st. ZŠ a předškolní), 20 do kategorie starší (II. st. ZŠ). Nejmladším účastníkem se stal Marian Pros (8 let), nejstarším Aleš Kraváček (16 let).

Zpět

 Boj o celkové prvenství byl velmi napínavý a nakonec skončil nerozhodně. Lukáš Osouch i Filip Dvořáček získali shodně 195 bodů za tři první a jedno druhé místo. Pomocné hodnocení skončilo také shodně na 18,5 bodech, přičemž to samé platí o druhém pomocném hodnocení - počtu vítězství (oba 3). Snaha najít objektivně nejlepší řešení vyústila v rozhodnutí sehrát doplňkovou bleskovou partii. V ní získal Filip po Lukášově hrubce střelce navíc, ovšem následně podcenil přechod do koncovky. Lukášovi se povedlo vyměnit všechny pěšce a vynutit remízu. Logicky tak musela následovat "rychlá smrt" v podobě partie kde má bílý časovou výhodu, avšak povinnost vyhrát. Lukáš (bílé) nemusel ani příliš bojovat. Filip vlivem nervozity zkazil zahájení a rychle podlehl matovému útoku. Celkovým vítězem seriálu a držitelem putovního poháru pro sezónu 2010/11 se stal Lukáš Osouch (Makkabi Boskovice). Druhé místo obsadil Filip Dvořáček (Makkabi Boskovice) a třetí Václav Nevyhoštěný (Makkabi Boskovice).

Nejlepším hráčem DDM se stal 5. Mikuláš Žédek. Nejlepším hráčem Jevíčka 4. Aleš Kraváček a nejlepším hráčem Kunštátu 12. Martin Král, který doplatil na účast v pouhých třech turnajích. Nejlepším neregistrovaným hráčem se stal 5. Richard Hanuška z Boskovic (mimochodem, bývalý hráč DDM). Nejlepší dívkou 16. Marie Nevyhoštěná.

Děkujeme také sponzorům - TOPNET, Novibra, KupZde, MailPlus, Gatema, Česká Spořitelna, VZP, Allianz.

 Milan Boháček, DDM Boskovice

foto zde

výsledková listina - O pohár DDM.pdf (14,4 kB)