Páté pokračování seriálu šachových turnajů O putovní pohár DDM Boskovice 13. února 2014

25.02.2014 13:10

 

Páté pokračování seriálu šachových turnajů O putovní pohár Domu dětí a mládeže v Boskovicích se ve čtvrtek 13. února musel obejít bez hráčů východočeského Jevíčka. Tam probíhaly jarní prázdniny.

Zpět

I tak se na startu sešlo devatenáct mladých borců z toho jedna dívenka Michaela Proboštová z nedalekých Sudic.
Pětikolový souboj jako tradičně řídil vedoucí tamního šachového kroužku, člen šachového klubu Makkabi Boskovice Milan Boháček, o výpočetní techniku, jež náhodně vybírala soupeře, hodnotila jejich výkony a nakonec stanovila pořadí, se opět staral Ing. Miroslav Osouch z Mail Plus s.r.o.
„V dnešním únorovém turnaji zvítězil celkově i v kategorii starších Richard Hanuška,“ uklidnil hlučící dav po ukončení dvouhodinového soustředění nad šachovnicemi Milan Boháček. „Na druhém místě ve starších a celkově třetí skončil Jakub Probošt, třetí v kategorii starších a celkově čtvrté místo vybojoval Štěpán Ševčík.“
Nejlepší v mladších celkově druhý byl Ondřej Doležel z Kunštátu, druhý celkově šestý skončil Jakub Šrámek a třetí celkově sedmý Lukáš Sýs.
„Další již předposlední turnaj školního roku 2013 – 2014 proběhne 20. března,“ připomenul Milan Boháček. „Ceny jsou rozdány, tak se ještě na úplný závěr všichni společně vyfotografujeme.“
Poděkování patří generálnímu sponzorovi akce, jímž je Česká spořitelna a.s

Luboš Sušil