Předposlední turnaj mladších a starších žáků O putovní pohár DDM v šachu 15. března 2012

16.03.2012 14:35

 

Nastal třetí čtvrtek v měsíci a proto se velká herna Domu dětí a mládeže v Boskovicích opět zaplnila šachovými nadějemi. Seriál šachových turnajů mladších a starších žáků pokračoval březnovým již předposledním kolem soutěže O putovní pohár DDM 2011 - 2012. U stolů s černými a bílými figurkami tentokrát zápolilo dvacet dětí z Boskovic, Jevíčka, Kunštátu, Zboňku, Suchého a Hrádkova. Hlavním rozhodčím byl jako vždy Milan Boháček z klubu Makkabi, jenž je současně vedoucím šachového kroužku DDM, za výpočetní techniku tradičně zasednul Ing. Miroslav Osouch z technické podpory Mail Plus, s.r.o.
 
Zpět

Kluci bojovali ze všech sil do osmnácti hodin, kdy Milan Boháček mohl po pěti výměnách vyhlásit další průběžné výsledky. „Dnes máte k cenám i bonus ve formě perníčků,“ usmál se Milan a dal se do hodnocení: „Celkovým vítězem březnového turnaje se stal favorizovaný Filip Dvořáček z Makkabi, současně byl nejlepší i v kategorii starších. Druhé místo v soutěži i kategorii starších tentokrát získal Richard Hanuška, reprezentant místního osmiletého gymnázia. Pomyslnou bronzovou medaili v kategorii starších i v celkovém pořadí vybojoval Pavel Pařízek ze základní školy Kunštát. Vítězem turnaje mladších se stal celkově šestý Václav Nevyhoštěný z klubu Makkabi Boskovice. Druhý a v konečném pořadí osmý je Ondřej Doležel ze základní školy v Kunštátě. Místo třetí v mladších a celkově deváté si vyhrál Jakub Probošt, zástupce Makkabi Boskovice. A teď si pojďte pro ceny i vy ostatní, protože my odměňujeme všechny zúčastněné. A ještě neodcházejte, vezměte diplomy, uděláme si společné snímky. Také nezapomeňte, že za měsíc proběhne závěrečný turnaj se slavnostním vyhlášením celkového pořadí seriálu,“ dodal s úsměvem Milan Boháček.
Je třeba vyzdvihnout, že tento turnaj v královské hře se koná ve spolupráci se šachovým klubem Makkabi Boskovice, jenž jej zajišťuje materiálově. Poskytuje sady šachových her a hodiny.
Ceny věnovala řada sponzorů, kteří si zaslouží na tomto místě poděkování. Jsou to: Mail Plus, s.r.o., Gatema, s.r.o., Novibra, s.r.o., šachový klub Makkabi Boskovice, KupZde Knínice, Allianz pojišťovna, Česká spořitelna, a.s., TopNet, s.r.o, Všeobecná zdravotní pojišťovna.
Činnost DDM je trvale velmi potřebná a záslužná. Vždyť umožňuje mladým aktivní trávení volného času. Jinak by tato děcka vysedávala doma u počítačů a to jistě není tím nejlepším pro jejich všeobecný rozvoj. Velký dík všem pracovníkům tohoto zařízení.
Luboš Sušil

Více: https://www.ddmboskovice.cz/
https://www.sachy-boskovice.tym.cz/